Kristalbad: de webcam doet het weer

0
1424
Op de webcam zijn veel dieren te spotten. Het Kristalbad is voor hen een mooi onderkomen. Foto: Waterschap Vechtstromen
HENGELO – Tussen Hengelo en Enschede en tussen Driene en Twekkelo ligt een prachtig gebied: Kristalbad. Veel fotografen en natuurliefhebbers hebben dit gebied al ontdekt, want het heeft veel moois te bieden.
@Kristalbad laat op twitter weten dat de webcam het weer doet. Check zelf op live.netcamviewer.nl/Webcam-Waterschap-Vechtstromen

Webcam

Het waterschap Vechtstromen heeft de webcam geplaatst om het waterpeil in de gaten te houden. Maar je kunt er ook schitterende beelden zien van bijvoorbeeld watervogels, kikkers en andere dieren. De webcam in het Kristalbad staat op de uitkijktoren aan de Enschedese kant van het gebied en is op Hengelo gericht. Met de webcam zijn meer dan tien plekken in het gebied te bekijken.

Uniek project

Kristalbad is een uniek project, omdat het een oplossing biedt voor: te grote waterafvoer van Enschede naar Hengelo, een sterke versnippering van het gebied, natuurlijke waterzuivering, ecologische verbinding tussen Driene en Twekkelo en de behoefte aan meer recreatie.

Waterberging

In Enschede en Hengelo is weinig ruimte om overtollig regenwater te bergen. Er is een behoorlijk hoogteverschil tussen beide steden en bij hevige regenval loopt het water te snel naar Hengelo. Om in Hengelo de voeten droog te houden, moet het water tijdelijk worden opgevangen. Kristalbad biedt ruimte voor 187.000 kubieke meter water.

Zien

Natuurlijk nodigt Kristalbad uit om van dichtbij te bekijken. Vanaf de twee uitkijktorens en de paden kan dat prima. Langs het gebied lopen enkele fiets- en wandelpaden. Ook kan een excursie worden gemaakt naar Kristalbad.

www.vechtstromen.nl

 

 

Sponsor