Korenfestival Amusing Hengelo

0
442
Het jaarlijkse korenfestival is zaterdag in de binnenstad. Foto : Christian van der Meij

HENGELO – Het korenfestival Amusing Hengelo laat zaterdag 10 juni de Hengelose binnenstad swingen Ruim negentig koren van alle genres geven twee keer een optreden van een half uur.

Er zijn maar liefst 19 binnen- en buitenpodia. Nieuw podium is Club Dux. Gezongen wordt pop & rock, wereldmuziek, klassiek, jazz, a capella, barbershop, shanty, theater- en musical. Kortom voor elk wat wils.

De sing-in is van 10.00 tot 10.50 uur. Tussen 11.00 en 17.00 uur treden de zanggroepen op. Het slotakkoord vormt de Sing along-after party met mannenkoor De Roalter Jongs.

Beoordelingen

Vijftig van de deelnemende koren hebben aangegeven graag een beoordeling te willen hebben van hun optreden. De beoordelaars maken uit deze 50 wensen een selectie en doen hun best zo veel mogelijk koren te beoordelen, maar alle 50 gaat niet lukken.

Nederlands Festival voor Vocale Ensembles

Ook dit jaar vindt weer het Nederlands Festival Vocale Ensembles plaats. Zanggroepen die onversterkt zullen zingen, brengen elk in een kort programma van 25 minuten hun repertoire ten gehore voor een deskundige jury. Het NFVE-podium is in Museum Hengelo aan de Beekstraat 51.

Kinderen

Dit jaar is er ook een speciaal Amusing-kids-podium, waar kinderkoren met zangers en zangeressen tot 14 jaar hun beste beentje voor zetten.

Zing Nederlands met me

Alle deelnemende koren zijn even welkom, toch is de organisatie erg blij dat het koor uit Hengelo vanuit het initiatief ‘Zing Nederlands met me’ ook van de partij is bij het festival.

Kijk voor het programma op: www.amusing-hengelo.nl

 

 

 

Sponsor