Koninklijke Erepenning voor handbalvereniging Olympia

0
467
De eeuwling ontving een Koninklijke Erepenning.

HENGELO – Burgemeester Schelberg heeft zaterdagmiddag de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan handbalvereniging Olympia. Dit in verband met het 100-jarig bestaan van de vereniging.

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke reünie in zalencentrum de Waarbeek.

Olympia werd opgericht in 1917 en speelt al jaren een vooraanstaande rol in het Twentse en Nederlandse handbal. Voor de Tweede Wereldoorlog speelden teams van Olympia Hengelo vooral in regionaal verband. Na 1945 steeg het prestatieniveau van de heren van Olympia Hengelo sterk. Het eerste landskampioenschap was in 1946 een feit. Ook in latere jaren werden ze landskampioen, zowel op het veld als in de zaal. In de jaren tachtig en negentig promoveerden de dames en heren van Olympia geregeld naar de eredivisie.

Ereleden en leden van verdienste

Momenteel telt de vereniging ruim 200 leden, waarvan ongeveer 125 spelende jeugdleden, 35 spelende seniorenleden en ongeveer 50 overige leden. De vereniging heeft ereleden die zich in grote mate verdienstelijk hebben gemaakt voor Olympia: Jaap Gruben, Ria Gruben, Henk Versteeg, Joop Mulder, Hans Horselenberg en Harry Poort. Ook kent de vereniging een aantal leden van verdienste: Gerard Grobben, Jan de Roo, Arie Keppels en Gerard Beld. Veertien mensen zijn al meer dan 50 jaar lid. Het oudste lid is 83 jaar oud en daarvan al 72 jaar lid van Olympia. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door Johan Stubbe (voorzitter), Karin Bok (penningmeester) en Carolien Schutten (secretaris).

Sponsor