Komend weekend: Kunsten op Straat Festival

0
463
Een weekend vol straattheater, muziek, lekker eten en nog veel meer bijzondere activiteiten. Op de foto Compagnie L’Ecarquillée uit Frankrijk. Foto: T. Florin

HENGELO – Feest in de binnenstad komend weekend! Het festival Kunsten op Straat viert zijn 25-jarig bestaan met een weekend vol bijzonder straattheater. Dit begint om vrijdag 23 juni om 22.15 uur met de spectaculaire nachtvoorstelling Odyssee van Theater Gajes. Verder zijn er voorstellingen geboekt die al eerder in Hengelo te zien waren en toen veel succes hadden.

Het volledige programma staat op de nieuwe website www.kunstenopstraathengelo.nl. Ook zijn er in het weekend flyers te vinden bij de bekende ‘roze poppen’ die in de stad zijn opgesteld. Zoals altijd zijn de voorstellingen gratis voor het publiek, zelfs de voorstelling van Theater Gajes op vrijdag en zaterdagavond op het Burg. Jansenplein. 

Hengelo in Vervoering

Onder het motto ‘Hengelo in Vervoering’ is er tegelijk met Kunsten op Straat het foodtruckfestival Stoer Voer in het Prins Bernhardplantsoen. Hengeloërs kunnen een bezoek aan beide evenementen met elkaar combineren en er is ook straattheater te zien op Stoer Voer.

Naast de professionele topacts uit binnen- en buitenland zal ook dit jaar weer een aantal Hengeloërs optreden zoals Jolanda Keun en Nanette Lindenberg, die op zaterdag en zondag meerdere sfeervolle en verrassende voorstellingen verzorgen in de bekende gele schoolbus en de theatergroep Raar Bezoek.
Daarnaast is er op zondag 25 juni op het marktplein een grote brocante en artistieke markt en een multiculti eetmarkt.

Sponsor