Kleurrijke glaskunst in Zoutmuseum

0
528
Prachtige glasobjecten zijn te zien in het Zoutmuseum in Delden.

DELDEN – In het Zoutmuseum in Delden zijn tot en met 3 september kleurrijke glasobjecten te zien van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis (Haaksbergen) en Anne Marie Stuij (Hengelo).

Deze zijn gemaakt door verschillende stukken glas onder hoge temperatuur te versmelten (fusing) of met de ‘koude’ techniek glas in lood.

Glas fusing

Glas fusing is een glasbewerking die kunstenaars en hobbyisten mogelijkheden biedt tot het maken van de meest prachtige glasobjecten. Bij deze techniek worden verschillende lagen glas in een speciale glasoven op hoge temperatuur versmolten in vooraf ontworpen patronen in uitgekiende kleurcombinaties.

Naast landschap- en portretschilderen houdt Anneke Dijkhuis uit Haaksbergen zich bezig met het ontwerpen van glasobjecten, met name kandelaars. Ze is haar glaskunst gaan koppelen aan haar reiservaringen.

Glas in lood

Eigen ontwerpen en gebruik van kleur zijn kenmerken van het glas in lood van Anne Marie Stuij uit Hengelo. Ook bij het fusen geeft het uiten van creativiteit in zowel ontwerp als kleurgebruik haar veel voldoening.

De prachtige glasobjecten kunnen niet alleen in het museum worden bekeken, de bezoekers kunnen ze ook kopen en direct meenemen. Met een geldig entreebewijs voor het Zoutmuseum is de expositie gratis te bezoeken.

www.zoutmuseum.nl

Sponsor