Kerstuitjes in Hengelo

0
306
Leuke kerstuitjes in Hengelo.

HENGELO – Wat gaan we doen met de kerstdagen? Eten bij je (schoon)ouders of met vrienden staat natuurlijk met stip bovenaan. Voor velen is er genoeg tijd over om een leuke kerstactiviteit te ondernemen. In Hengelo zijn er meerdere mogelijkheden. 

Expositie kerstgroepen

In de Moeder Teresakerk aan de Meijersweg is een expositie van kerstgroepen. Honderd kerstgroepen van 2 tot 40 centimeter afkomstig uit diverse landen zijn er te bezichtigen op eerste en tweede kerstdag tussen 13.30 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Schaatsen

Lekker sportief bezig zijn? WinterWorld Twente is op eerste en tweede kerstdag open van 12.00 tot 20.00 uur. Een dagkaart kost 6 euro met gratis schaatshuur.

www.winterworld-twente.nl

Geen levende kerststal

De levende kerststal die scoutinggroep St. Jeroen-Bambi zou houden op tweede kerstdag bij de blokhut aan de Achterhoekseweg 9 is geannuleerd.

Kerst met Cunmar

Hét kerstfestival voor de hele familie op tweede kerstdag is natuurlijk Kerst met Cunmar. Het is van 12.00 tot 17.00 uur in het bos van Scouting Cunera-St. Marcellinus, Bartelinkslaantje 44.
Voor de kinderen is er vermaak in de vorm van een levende kerststal, er zijn dieren, ze kunnen brood bakken, kerstbal schieten en meer. De ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje, de kerstmarkt, een midwinterhoornblazer, muziek en nog veel meer.

www.kerstmetcunmar.nl

WinterWaarbeek

Op tweede kerstdag gaat de WinterWaarbeek van start. De WinterWaarbeek staat voor een gezellige winterkermis met onder andere de rodelbaan, botsauto’s, oldtimers, trein en de skyflyer. Maar ook lekker opwarmen bij het kampvuurtje met lekkere marshmallows. Naast een mooi verlicht en gezellig pretpark kan je ook lekker schaatsen op het park of genieten van extra entertainment. Misschien loop je Twekky of een levende sneeuwpop tegen het lijf. De WinterWaarbeek is te bezoeken tot en met 7 januari. Online tickets kosten 7,50 euro.

Familievoorstelling Hans en Grietje

Van Hoorne Entertainment presenteert tweede kerstdag om 14.30 uur in Schouwburg Hengelo de sprookjesmusical Hans en Grietje. Het eeuwenoude sprookje over twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje in het bos werd door Van Hoorne Entertainment al eerder bewerkt tot een smakelijke familievoorstelling en keert nu terug in een spiksplinternieuw kleurrijk jasje. Kaarten kosten 18,50 euro.

www.schouwburghengelo.nl

Oyfo: Augmented Reality

In Oyfo Techniekmuseum zijn tot en met zondag 7 januari heel veel bijzondere en spannende dingen te doen. Het museum is in deze periode een uur eerder open, vanaf 11.00 uur. Op tweede kerstdag en woensdag 27 december staat Augmented Reality (AR) op het programma. Met Augmented Reality worden je omgeving en het beeld op je telefoon één werkelijkheid. In deze AR-game waan je jezelf in een kleurrijk aquarium vol vissen. Richt je telefoon op de bladen met patronen die je her en der vindt, en je wordt meegevoerd door de AR-vissengame.

www.techniekmuseumheim.nl

Winkelen

De winkels op Plein Westermaat mogen op tweede kerstdag geopend zijn. De winkels zijn van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

 

Sponsor