Jaarsma & De Boer ATB-tocht over twee afstanden

0
447
De Jaarsma & De Boertocht is één van de eerste ATB-tochten van het seizoen. De tocht is opnieuw uitgezet. Foto: RTC Hengelo

HENGELO – De mountainbikers en cyclocrossers mogen op zondag 24 september aan de bak bij de Jaarsma & De Boertocht. Deze tocht is dit jaar andersom gepeild en voor het eerst verdeeld over twee afstanden: 34 en 59 kilometer.

De tocht voert vrijwel geheel over Landgoed Twickel. Het eerste stuk gaat langs Delden, Beckum en Stepelo, waarbij ook een rondje om het Proggiehoes in Beckum gereden wordt. Via ‘snelle en smalle’ kerkenpaden gaat het weer terug richting Delden en Hengelo.

Langste afstand

De langste afstand, 59 kilometer, maakt nog een extra lus ten westen van Delden, langs het Twentekanaal richting de Hofmeier, vervolgens over de Deldeneresch naar de Noordmolen (inclusief het onvermijdelijke steile talut langs de A1) om via het bosrijke landgoed Twickel terug te rijden naar sportpark Vikkerhoek.

Mooie mix

De tocht bestaat uit een mix van uitdagende singletracks van de Twickel-route, harde brede paden, bosgrond en hier en daar wat zand (al dan niet mul of zuigend). Op de singletracks en mulle paden kunnen de rasechte ATB’ers laten zien dat de ATB-trainingsavonden dit seizoen hun vruchten hebben afgeworpen. Op de brede paden kunnen de vrouwen en mannen van de dunne bandjes laten zien dat de opgedane snelheid van het zomerseizoen nog in de benen zit.

Starten

De start en finish van de tocht vinden plaats bij sportpark Vikkerhoek, Kanaaldijk 12 te Hengelo. Voor alle afstanden kan tussen 8.30 en 10.00 uur worden gestart. De kosten voor deelname zijn 4 euro voor NTFU-leden en 5 euro voor overige fietsers.

www.rtchengelo.nl

Sponsor