Inbraakpoging aan Zilverstraat

0
490
De politie is op zoek naar drie inbrekers.

HENGELO/BORNE – De politie is een onderzoek gestart naar twee inbraakpogingen bij een bedrijf aan de Zilverstraat in Hengelo. De daders worden ook verdacht van de diefstal van een auto aan de Krabbenbosweg en een poging tot diefstal van een auto aan de Prins Bernhardlaan in Borne.

De drie verdachten zijn nog voortvluchtig. De politie vraagt getuigen om zich te melden.De inbraakpoging kwam aan licht nadat medewerkers van een nabijgelegen bedrijf op maandag 5 juni omstreeks 3.30 uur drie mannen zagen die probeerden in te breken bij het bedrijf aan de Zilverstraat. Nadat de drie waren betrapt, renden ze ervan door richting Haaksbergerstraat.

Speurhonden

De politie startte direct een onderzoek. Onder andere met speurhonden werd naar de mannen gezocht. Er werd op verschillende plekken inbrekersgereedschap aangetroffen. Onderzoek bij het bedrijf leverde informatie op dat de mannen een nacht eerder ook al geprobeerd hadden in te breken.

Verdachte voertuigen

Agenten die naar het trio uitkeken, troffen op een openbare parkeerplaats bij Thales aan de Haaksbergerstraat drie verdachte voertuigen aan. Dit betreft een grijs/groene Renault Traffic bestelbus met Pools kenteken OK 831 89. Deze bestelbus wordt ook in verband gebracht met een poging tot autodiefstal op de Prins Bernhardlaan in Borne op zondag 4 juni omstreeks 18.30 uur. De bus werd in mei gestolen in Limburg.

Op de parkeerplaats troffen de agenten ook twee terreinwagens aan met valse kentekens. Eén van de wagens is gestolen in Capelle aan de IJssel. De tweede wagen is in de nacht van zondag op maandag gestolen aan de Krabbenbosweg in Hengelo. Deze auto stond onbeheerd met draaiende motor op de parkeerplaats. De politie vermoedt dat de daders niet meer in de gelegenheid waren met de voertuigen te vluchten en dat ze er te voet vandoor zijn gegaan.

De politie zoekt getuigen. Ook mensen die de bestelbus eerder hebben zien rijden, worden gevraagd de politie te bellen.

Sponsor