In de kerstsfeer komen: volop kerstactiviteiten in de stad

0
412
Kom langs, proef en beleef de kerstsfeer.

HENGELO – Sinterklaas is net vertrokken en Hengelo maakt zich alweer op voor Kerstmis. Om alvast in de kerststemming te komen, zijn er dit weekend allerlei kerstactiviteiten.

Kerstmarkt Heemsdock

Humanitas Onder Dak houdt vrijdag 8 december voor de tweede keer een kerstmarkt op het parkeerterrein aan de Deldenerstraat 26. Er staan diverse kraampjes met zelfgemaakte kerstartikelen, er zijn lekkere hapjes, warme drankjes, live muziek en nog veel meer. Kerstmarkt Heemsdock is van 17.00 tot 21.00 uur.

Kerstrommelmarkt HKC

De Hengelosche Korfbal Club houdt zaterdag 9 december van 09.00 tot 12.00 uur een kerstrommelmarkt. Deze is in het HKC-clubhuis aan de Ruysdaelstraat op sportpark ’t Wilbert. Er worden allerlei kerst gerelateerde spulletjes verkocht zoals kerstballen, kaarsen, kerstverlichting, kunstkerstbomen, enz. Daarnaast worden ook nog andere spulletjes verkocht, die met de kerst uitstekend van pas kunnen komen, zoals bijvoorbeeld gourmetstelletjes en leuke snuisterijen voor cadeautjes onder de kerstboom. Er zijn ook diverse schalen waarop men kerststukjes kan maken. Tevens is er een loterij, waarbij men leuke prijzen kan winnen. En natuurlijk ontbreekt ook de Kerstman niet.

Kerstmarkt Hasseler Es

Op het plein voor Kulturhus Hasselo wordt zaterdag 9 december van 11.00 tot 16.30 uur de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. De dertig feestelijk verlichte kramen hebben een uitgebreid aanbod aan kerstartikelen. Tevens worden er kerstbomen verkocht. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Bezoekers kunnen er terecht voor gerookte vis, warme broodjes en nog andere heerlijkheden. Voor de kinderen rijdt het treintje Bello weer rondjes om de vijver. Ook kunnen ze een ritje maken in de arrenslee. Een Egerländer-orkest zorgt voor passende muziek. Om 14.00 uur wordt de film ‘The Muppets Christmas Carol’ vertoond. Kaartjes kosten 1 euro, inclusief ranja en een kransje.

Noorker Kerstmarkt

Op het plein voor de Onze Lieve Vrouwe Kerk vindt zaterdag van 13.00 tot 19.00 uur de tweede editie plaats van de Noorker Kerstmarkt met verschillende verkoopkraampjes, eten, een drankje en heel veel sfeer. De kinderen kunnen onder andere sleetje komen rijden. Ook kunnen ze knutselen, meedoen aan de karaoke disco of een kerstfilm kijken.

Kerstfair bij Kaamps

Bij Landgoed Kaamps in Deurningen wordt op zondag 10 december van 10.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse kerstfair gehouden. Snuffel lekker rond tussen de ruim vijftig kramen, hang onderweg een wens in de kerstboom van Unicef, kijk tussen de brocante spulletjes of geniet van de liederen van het kerstkoor. Natuurlijk valt er ook veel te proeven. Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht: de Kerstman is aanwezig, de kinderboerderij is open en er staat een nostalgische draaimolen. De toegang is gratis.

Nije Kerstfair

De jaarlijkse Nije Kerstfair staat op het programma voor zondag 10 december van 12.00 tot 17.00 uur. Deze keer echter niet in Het Nije Huis aan de Beursstraat, dat is gesloten door een vochtprobleem, maar in Schouwburg Hengelo. Er zijn mooie spulletjes te koop die zijn gemaakt door gasten en vrijwilligers. Dit jaar aangevuld met creaties vanuit het hele land en prachtige kaarten en tasjes van Bianca Leusink. Proef de speciale Nije glühwein of neem een heerlijk kopje soep. De gehele opbrengst is voor de Nije Stichting, voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker.

Kerst bij de watermolen

Bij de watermolen in Oele wordt op zondag 10 december van 13.30 tot 16.00 uur weer kerst gevierd. Er zijn kerststukken, kerstkransen, vogelhuisjes en andere kerstversiering te koop voor het goede doel. Dansgroep De Twentsche Leu laat folkloristische dansen zien en de Hengeler Mirreweenterhoarnbloazers zijn ook van de partij. Tegen een kleine vergoeding kan koffie, thee, krentenwegge, warme chocomelk en warme glühwein worden gekocht.

Sponsor