Huis Zuiderhart in Hengelo sluit in 2018

0
646
Huis Zuiderhart gaat dicht.

HENGELO – Carintreggeland Huis Zuiderhart gaat medio dicht. De woonvoorziening werd voor een periode van vijf jaar gehuurd. Dit contract loopt af. De grond is verkocht aan een projectontwikkelaar. 

De medewerkers, vrijwilligers en bewoners van Zuiderhart zijn geïnformeerd dat de grond waarop Zuiderhart staat uiterlijk 1 mei 2018 overgedragen moet worden.

Nieuwe woonplek

”Dit betekent dat we de komende periode in overleg met de bewoners en familie een nieuwe woonplek voor de bewoners gaan zoeken. In overleg met medewerkers en vrijwilligers gaan we ook voor hen een nieuwe werkplek zoeken. Dit gaan we zorgvuldig voorbereiden en uitwerken”, aldus Jeroen Kleinjan, bestuursvoorzitter Carintreggeland.

”Natuurlijk stellen we het belang van de bewoners voorop en zoeken we naar een oplossing die daar recht aan doet. Binnen Carintreggeland is woonruimte beschikbaar voor alle Zuiderhartbewoners. In juli en augustus worden de woonwensen geïnventariseerd. Op basis hiervan wordt een passende nieuwe woonplek voor de bewoners gezocht.”

Baangarantie

”De medewerkers is toegezegd dat iedereen een baangarantie heeft. De komende periode wordt met hen gekeken naar hun locatie- en werkwensen en vervolgens worden de mogelijkheden binnen Carintreggeland geïnventariseerd. Ook de vrijwilligers die in het Zuiderhart de bewoners en medewerkers ondersteunen, blijven hard nodig. Samen met de vrijwilligers wordt binnen Carintreggeland een mooie vrijwilligerswerkplek gezocht.”

Sponsor