HIJC tweede bij Stedentoernooi

0
508
Een tweede prijs voor HIJC in Deventer. Foto: HIJC

HENGELO – Onder Siberische omstandigheden, het vroor 5 graden en er woei een snijdende oostenwind, vond dit jaar de 42e editie van het Stedentoernooi plaats.

Deze prestigieuze wedstrijd is elk jaar de afsluiting van het schaatsseizoen in Deventer. Omdat de langebaanploeg al om acht uur ‘s ochtends aan de start moest staan, ging voor een aantal deelnemers (en coach en ouders niet te vergeten) de wekker al om zes uur af op zaterdagochtend.

Het team van de Hengelose IJsclub behaalde een uitstekende tweede plaats vlak achter winnaar DIJC. Stokvisdennen behaalde de derde plaats in het clubklassement.

Prijzen

Het Stedentoernooi bestaat uit verschillende onderdelen: langebaan, estafette, team sprint, massastart, vliegende ronde en afvalkoers. De HIJC was maar liefst op drie onderdelen de sterkste uit het deelnemersveld van 13 verenigingen, namelijk bij de teamsprint (met Job Jaspers, Rynald Kip en Ruben Blenk), massastart (Saffron Nijenhuis, Roan Lammertink, Maud Jongman en Laurens Achterkamp) en afvalkoers (Laurens Achterkamp, Thijs Grootte Bromhaar en Jorrit Extercatte). Verder werd een tweede plek behaald door de langebaanploeg (Roan Lammertink, Saffron Nijenhuis, Tessa Huttenhuis en Job Jaspers).

Verder waren er nog individuele prijzen voor: Saffron (1e langebaan en 1e massastart), Tessa (2e langebaan), Job (2e langebaan), Jorrit (2e afvalkoers) en Maud (3e massastart).

Sponsor