Herdenkingsbijeenkomst op 4 mei

0
1058
Herdenken doen we donderdagavond 4 mei in de Lambertusbasiliek.

HENGELO – Aansluitend aan de Stille Tocht en de kranslegging bij het stadhuis is er op donderdag 4 mei een sfeervolle herdenkingsbijeenkomst in de Lambertusbasiliek.

Deze bijeenkomst zonder kerkelijke signatuur is georganiseerd door de Stichting 4 mei Herdenkingsbijeenkomst Hengelo in samenwerking met de gemeente Hengelo.

Thema

Het landelijke doorlopende thema van de 4 en 5 mei viering is: ‘Vrijheid geef je door’ met als jaarthema ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

Herdacht worden niet alleen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Er wordt in woord en gedachten stilgestaan bij alle gevallenen van alle oorlogen en dreigende situaties in de wereld, van toen en zeker ook van nu. Om een bewustwording te kweken van hoe het niet moet zijn. In vrede met elkaar leven is een groot goed, dat er voor iedereen in de wereld zou moeten zijn. En daar moeten we met zijn allen aan werken.

Burgemeester Sander Schelberg spreekt een welkomstwoord uit. De Koorschool van de Lambertus, o.l.v. Louis ten Vregelaar, verzorgt de muzikale omlijsting.

Nathalie Baartman

Er is dit jaar een heel bijzondere spreker, namelijk cabaretière Nathalie Baartman uit Borne. Zij geniet landelijke bekendheid met haar theatershows. Daarnaast is ze zeer betrokken bij het Vluchtelingenwerk, vooral in onze regio.

Leerlingen van de Wilbertschool, SBO de Beyaert, locatie Elsbeekweg en het Twickel College dragen door henzelf gemaakte gedichten voor. De bijeenkomst wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Sponsor