Hengelose initiatieven gevraagd rond viering 150 jaar Stork

0
658
In september wordt in Hengelo 150 jaar Stork gevierd.

HENGELO – Op 4 september is het 150 jaar geleden dat C.T. Stork zijn machinefabriek in Hengelo opende. Hengelo wil deze gebeurtenis groots herdenken. Het college van B en W stelt 15.000 euro beschikbaar. De Fuldauerstichting vult dit bedrag aan tot maximaal 30.000 euro. 

Naast het grote theaterspektakel Stork! in Hart van Zuid, een tentoonstelling, een jubileumboek en 150 videoportretten, komt er nu dus ook geld voor Hengelose initiatieven rond 150 jaar Stork in de stad.

Initiatieven uit de stad

Verenigingen, clubs, groepen inwoners, maar ook individuen kunnen een aanvraag doen om iets te organiseren dat met de viering van het jubileum te maken heeft. Iedereen die mee wil doen of een goed idee heeft, kan zich aanmelden bij de Stichting 150 jaar Stork via e-mail: christel@150jaarstorkhengelo.nl. Begin mei worden de financiële bijdragen vastgesteld.

Al eerder een ton beschikbaar

In de Kadernota, vorig jaar zomer, heeft de gemeente al 100.000 euro gereserveerd voor de viering van 150 jaar Stork. Mede door dit bedrag worden naast het grote theaterspektakel ook een tentoonstelling, een jubileumboek en 150 videoportretten mogelijk gemaakt.

Sponsor