Hengeloërs actief tijdens Heerlijck Zicht

0
516
De Hengelose stadsdichter Marijke Agterbosch is één van de deelnemers aan het Literair Weekend.

DIEPENHEIM/GOOR – In Diepenheim en Goor vindt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli het Literair Weekend plaats van de kunstroute Heerlijck Zicht. Diverse Hengelose kunstenaars treden daar op.

Op deze fiets-/wandelroute van ongeveer 16 kilometer door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 installaties en landschapskunstwerken te aanschouwen.

Poëzie en verhalen

Wie de route van Heerlijck Zicht komend weekend fietst of wandelt, wordt besprenkeld met poëzie en verhalen. De deelnemers zien niet alleen de installaties en kunstwerken die de hele zomer langs de kunstroute staan, maar kunnen onderweg ook kijken en luisteren naar verhalen, gedichten, theatrale acts. De wandelaars en fietsers krijgen inkijkjes in het werk van wandelaar/schrijver/dominee Jacobus Craandijk en andere bekende schrijvers uit de regio Goor-Diepenheim.

Uit Hengelo

Aan deze drie dagen neemt een keur van schrijvers, dichters en voordrachtskunstenaars deel, waaronder ook een aantal uit Hengelo. Pier van Dijk en Tony Boiso, (woord)kunstenaars uit Hengelo, strooien hun poëtische teksten uit over de voorbijgangers en hetzelfde doet de Hengelose stadsdichter Marijke Agterbosch, haar voorganger Fred van de Ven en hun collega Wynand Buursink. Cabaretduo Poeder en Plush brengt korte sketches.

Poeder en Plush

Nog meer

Het theatergezelschap Ons Genoegen uit Diepenheim laat in dit weekend de wandelaars en fietsers met een eenakter nader kennismaken met Jacobus Craandijk, de inspirator van de kunstroute. Het doet dat nabij de schuur aan de toegangsweg naar kasteel Warmelo. 
De schrijver A.L. Snijders is erbij. Hij is de uitvinder van een nieuw literair genre dat het zeer korte verhaal wordt genoemd. Hij laat een aantal zkv’s horen aan de
voorbijgangers. Lars van de Werf declameert zijn eigen versjes. Jan Kristen, groot fan van de beroemde Twentse dichter H.H. ter Balkt, draagt voor uit het werk van zijn literaire idool. Johanneke ter Stege, stadsdichter van Deventer, verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Het Trio 054 uit Enschede zingt Harrie Bannink. De Verhalenkraal, een groep verhalenvertellers uit de provincie Overijssel, zal de fietsers en wandelaars onderweg een mooi verhaal offreren. Wies Wassenberg, voordrachtskunstenaar uit het naburige Hengevelde, draagt gedichten voor in het Twents.

Vier themaweekenden

Kunstroute Heerlijck Zicht wordt gehouden tot en met zondag 3 september. De vier themaweekenden die nog plaatsvinden zijn: buitentheater (vrijdag 28 t/m zondag 30 juli), sieraad biënnale (vrijdag 11 t/m zondag 20 augustus), open tuinen (vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus) en markten en fairs (vrijdag 11 t/m zondag 3 september).

Sponsor