Hengelo wil landelijke intocht Sinterklaas

0
538
Hengelo kent altijd een mooie sinterklaasintocht. Wordt het tijd om heel Nederland daar van mee te laten genieten? Foto: Christian van der Meij

HENGELO – Burgemeester Sander Schelberg heeft vandaag Hengelo kandidaat gesteld voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Dit nadat bekend was geworden dat geen enkele gemeente zich had gemeld voor de organisatie van deze intocht.

De gemeentes leken zich aanvankelijk niet te willen branden aan het traditionele kinderfeest vanwege enkele protesten en de zwartepietendiscussie. Maar na een oproep van de NTR, die de intocht jaarlijks uitzendt, hebben nu toch heel wat gemeentes belangstelling getoond, onder andere uit Sluis en Harderwijk.

De Waarbeek nodigt Sint uit

Arijan van Bavel, de eigenaar van Familiepretpark de Waarbeek ziet het idee van de landelijke intocht in Hengelo wel zitten. Hij nodigt op de Facebookpagina van De Waarbeek de Sint persoonlijk uit. ”De Sint is dit jaar van harte welkom om met zijn stoomboot aan te meren op het Twentekanaal bij het nostalgische familiepretpark. De Sint is al sinds jaar en dag een trouwe bezoeker van het ‘Pakjespretpark’ en heeft hier in de loop der jaren al vele kinderen mogen begroeten.”
De directeur wil met de gemeente samenwerken om er een groots kinderfeest van te maken. ”Het zou een primeur zijn voor Twente, omdat de landelijke intocht nog nooit in het oosten van het land is gevierd.”

De NTR maakt in mei bekend waar de landelijke intocht op zaterdag 17 november plaatsvindt.

Sponsor