Hengelo Sportstad op Koningsdag

0
4417
In de binnenstad zijn op Koningsdag weer vele sportdemonstraties. Foto: Christian van der Meij

HENGELO – Ook dit jaar is Hengelo op Koningsdag weer omgetoverd tot sportstad. De eerste editie van Hengelo Sportstad vorig jaar was zeer succesvol. Een groot aantal sportliefhebbers volgde de demo’s van de Hengelose sportclubs of deed zelf mee. Vrijdag dus voor de tweede keer.

Oranjemarkt

Natuurlijk is er ook de Oranjemarkt. De Oranjemarkt bestaat uit drie onderdelen: een niet-commerciële markt met particuliere, tweedehands koopjes, een  commerciële markt met nieuwe producten, koopjes, eten en drinken en een kleedjesmarkt voor en door kinderen tot 12 jaar. In de Wemenstraat staat allerlei foodstands.

Muziekoptredens

Op het podium bij het Rabotheater zijn ’s morgens optredens van PopScool. De Miles Band speelt hier tussen 12.00 en 15.00 uur en de Brand New Band tussen 15.00 en 19.30 uur. Van 14.30 tot 15.15 uur worden er zumbademonstraties gegeven.

Ook op het grote podium op de Markt wordt gedanst en muziek gemaakt. ’s Morgens speelt hier de band Maple Suit. Van 13.30 tot 15.30 uur is het de beurt aan Distant Neighbours. Ook zangeres Corine Calsijn zingt hier.

Verder zijn er in het centrum blaasorkesten, clown Henkie, een ballonnenclown, jeugdcircus Tubantino (tussen 12.00 en 16.00 uur op de Brink) en dj Mans Prinsen (achter de Hema).

Oranjekermis

De 73ste Oranjekermis in Hengelo wordt gehouden van donderdag 26 april t/m zaterdag 5 mei op het Burgemeester Jansenplein. Ook dit jaar worden door de kermisexploitanten weer 12.000 vrijkaarten kosteloos beschikbaar gesteld aan de Hengelose scholen. Elke leerling krijgt twee vrijkaartjes. In de Koningskrant, die huis-aan-huis is bezorgd, zijn kortingsbonnen voor de kermis te vinden.

www.facebook.com/oranjekermishengelo

Koningsnacht

Het Oranjefeest begint donderdag 26 april al met Koningsnacht. Dat betekent voor de derde keer een optreden van U2One in het Prins Bernhard Plantsoen. Live vanaf 21.00 uur.

Sponsor