Hengelo krijgt groot springparadijs: Jump XL

0
5363
Op 1 november opent in Hengelo een Jump XL. @JumpXL

HENGELO – Jump XL komt naar Hengelo. Nog dit jaar wordt, als alles meezit, een maxi trampolinehal geopend in de tennishal van Tennis Centrum Woolderes aan de Nico Maasstraat 8. 

”We hebben inderdaad het voornemen een trampolinepark te openen in Hengelo”, zegt algemeen directeur Joris Naalden van Jump XL.

Sporten en springen in enorme jump arena’s is razend populair. ”Onze trampolineparken groeien zo hard omdat trampolinespringen aansluit bij twee trends: een toenemende aandacht voor vrijetijdsbesteding en een goede gezondheid (obesitas bij kinderen te lijf). Deze sportieve activiteit is leuk om te doen en ook nog eens gezond.”

Foto: JumpXL

Lekker jumpen

Voor gemiddeld zo’n 8,50 euro per uur kunnen jong en oud vrij jumpen. Dat is lekker rondspringen op het reusachtig grote trampolineveld. Of flikflakken, sprongen en salto’s maken op de lange tumbling lane.

Ook kun je stunts en tricks uitproberen. Heerlijk springen en dunken in de baskets of trainen met een bounce board. Er zijn zelfs speciale stunts & tricks lessen voor extreem veel jump plezier.

Foto: JumpXL

Jump Fit

Dit zijn intensieve fitnesstrainingen op de trampolines. Tien minuten trampolinespringen staat gelijk aan 30 minuten hardlopen.

Klein obstakel

Jump XL gaat de hal in de Woolderes in Hengelo huren. ”We hebben de bouwtekeningen laten maken en zijn er eigenlijk klaar voor het pand in te gaan voor de verbouwing. De hal is hoog genoeg en heeft de bestemming sportaccommodatie”, vertelt Naalden. ”Er is echter nog een laatste obstakel. De gemeente was nog niet bekend met het concept en is een korte procedure gestart om het bestemmingsplan te toetsen. Onze jurist heeft er ook naar gekeken en ziet geen problemen. We doen echter alles netjes volgens de regels en hier is nu dus het wachten op. Als de gemeente zegt: ‘We verwelkomen jullie’ dan gaan we direct aan de slag en openen we 1 november de deuren in Hengelo.”

Middelgroot

Hengelo wordt met 1.500 a 2.000 vierkante meter een middelgrote locatie. Hengelo krijgt naast de basisactiviteiten ook een Ninja Course (een obstakelparcours met lastige hindernissen gebaseerd op kracht en snelheid) en een Foam Pit (een grote bak vol met zachte schuimblokken).

Foto: JumpXL

Party Kids Jump

Jump XL wil ook het adres zijn voor sportverenigingen die op een andere manier actief willen zijn, leuke schooluitjes en kinderfeestjes. Ook zijn er peuteruurtjes. Kan het nog leuker? Kinderen zijn dol op jumpen en springen heerlijk lekker vrij rond in de jump arena’s.

Geen concurrentie

In Twente zit alleen een trampolinehal in Enschede en Almelo: Bounz. Maar Jump XL biedt volgens de algemeen directeur meer uitdagingen, er is meer variatie. ”Bounz heeft een ander concept, dat is geen concurrent. Wij bieden veel meer, een totaalbeleving. We bouwen echt een imago op. We zijn de eerste serieuze partij in deze regio.”

Uitbreiding

Jump XL groeit hard. De teller staat op 20 parken: dertien in Nederland, vier in Frankrijk, twee in Duitsland en één in Thailand. Dit jaar worden er nog minimaal tien nieuwe Jump XL trampolineparken geopend, waaronder Jump XL Brussel in september, zodat er aan het einde van het jaar minimaal 30 trampolinehallen zijn.

In Hengelo gaat Jump XL werk bieden aan 20 à 30 mensen, voornamelijk parttime werknemers.

Sponsor