Hengelo hangt de vlag uit: Coming Out Dag & Week

0
413
Op woensdag 11 oktober is het Coming Out Dag. Dit is de dag waarop we erbij stilstaan dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht de seksuele geaardheid.

HENGELO – De gemeente Hengelo hangt, net als tientallen andere gemeenten, ook dit jaar de regenboogvlag uit op de Coming Out Dag 2017. Omdat aandacht voor de positie van LHBT’ers nog steeds nodig is, breidt Hengelo ook dit jaar de Coming Out Dag uit naar een Coming Out Week.

Samen met Enschede worden er in beide steden diverse activiteiten georganiseerd.

Regenboogvlag

De vlag gaat in de top op woensdag 11 oktober om 08.15 uur bij gebouw Markant op de hoek Deldenerstraat / Marskant. Aansluitend is er een Regenboogontbijt in de stad.

Jezelf kunnen zijn

De Nationale Coming Out Dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Ondersteuning

Claudio Bruggink, wethouder diversiteit: ”De vlag wordt gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeente Hengelo voor LHBT-inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle Hengelose inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.”

Activiteiten

De Coming Out Week is van maandag 9 t/m zondag 15 oktober. Dit jaar is er speciaal aandacht voor de positie van ‘roze ouderen’: LHBT-ers vanaf 55 jaar. In Hengelo gebeurt dat onder andere door een vrolijke muzikale middag en een expositie over ouderen, intimiteit en (homo)seksualiteit, beide in het Borsthuis (vrij toegankelijk), een expositie met verhalen en foto’s van 14 roze ouderen in de bibliotheek en een high tea voor LHBT-55-plussers in paviljoen De Ontmoeting.

Kijk voor het complete programma op www.comingouttwente.nl

Sponsor