Groot onderhoud woningen Kasbah begonnen

0
564
De opknapbeurt is nodig voor nog jaren wooncomfort in de Kasbah. Foto: Christian van der Meij

HENGELO – Hegeman Bouwgroep is, in opdracht van woningcorporatie Welbions, gestart met het bevorderen van het wooncomfort voor de bewoners van de 184 Kasbah woningen in Hengelo.

Bij het groot onderhoud en renovatieproject zijn afgelopen week de eerste kant-en-klare tegelpanelen gemonteerd.

Renovatie duurt jaar

Voor dit project worden het gehele jaar diverse werkzaamheden uitgevoerd zodat de woningen weer een hele tijd vooruit kunnen. Naast het verhogen van het wooncomfort, verbetert Hegeman Bouwgroep het binnenklimaat van de woning. Dit gebeurt door de douche-, toilet- en keukeninrichting te vervangen en mechanische ventilatie en een aantal cv-ketels te installeren.

Om de verbouwingsduur te verkorten en de bewoners zo snel mogelijk weer gebruik te laten maken van hun nieuwe badkamer en toilet, worden kant-en-klare wand- en vloerpanelen toegepast. Het bestaande opbouw leidingwerk (elektra en water) wordt vervangen door geïntegreerd leidingwerk.

Voor het groot onderhoud aan de woningen kon beginnen, is vorig jaar eerst begonnen met het verwijderen van asbest, dat in de meeste woningen is aangetroffen.

Elke dinsdagmiddag spreekuur

Tijdens het project houdt projectleider Stefan Brilhuis samen met wijkcoach Benno Snuverink wekelijks een spreekuur. Hier kunnen bewoners terecht voor al hun vragen en/of
opmerkingen. Dit is op dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur. Het spreekuur vindt plaats in de
pauzewoning Boekerij 9. Ook de uitvoerder van Hegeman bouwgroep is hierbij aanwezig.

www.welbions.nl

Sponsor