Gezocht: vrijwilligers voor het geven van waterlessen

0
421
Wat doet het waterschap? Vrijwilligers leggen het uit aan basisschoolleerlingen. Foto: Waterschap Vechtstromen

HENGELO – Waterschap Vechtstromen is op zoek naar mensen die goed met kinderen kunnen omgaan en affiniteit hebben met het werk van een waterschap. Diegenen moet het leuk lijken om kinderen (groepen 7 en 8) iets te leren over hoe belangrijk schoon, veilig water voor ons is en hoe rioolwater wordt schoongemaakt en teruggebracht wordt naar de natuur.

Momenteel zet een team van 26 enthousiaste vrijwilligers zich in voor het geven van waterlessen op basisscholen en het verzorgen van rondleidingen op rioolwaterzuiveringsinstallaties in ons gebied.

De afgelopen jaren blijken de waterlessen en de rondleidingen zo’n groot succes, dat er meer rioolwaterzuiveringsinstallaties ingezet gaan worden zodat er nog meer waterlessen en rondleidingen kunnen worden verzorgd.

Wat houdt de functie in?

De leerlingen gaan samen met de vrijwilliger aan de slag door middel van proefjes, filmpjes en een werkboekje met opdrachten en vragen. Een leuke, afwisselende les, waarin ze vooral zelf veel doen en ontdekken. Ongeveer twee weken na de waterles op school leidt de vrijwilliger de klas rond over een rioolwaterzuiveringsinstallatie, zodat de kinderen met eigen ogen kunnen zien en vooral ruiken hoe rioolwater wordt schoongemaakt en weer terugstroomt in de natuur.

Aanmelden

Twentenaren die graag dit team met vrijwilligers komen versterken kunnen zich aanmelden. Inschrijven kan tot en met woensdag 14 februari. Voor meer informatie: www.vechtstromen.nl

Sponsor