Gemeente Hengelo zoekt 700 kinderen

0
486
In het Kindpakket zit ook een bijdrage voor zwemlessen.

HENGELO – In Hengelo groeien zo’n 2.200 kinderen op in armoede. Deze kinderen hebben recht op het zogenoemde Kindpakket van de gemeente Hengelo. De gemeente zoekt 700 kinderen die dit nog niet ontvangen. 

Met het Kindpakket kunnen de kinderen extra bijdragen krijgen. Bijvoorbeeld een kledingbon, een bijdrage voor zwemlessen of een gratis lidmaatschap van de speel-o-theek. Ook is er een regeling waarmee deze gezinnen een computer kunnen aanschaffen of een fiets voor schoolgaande kinderen.

De gemeente heeft ongeveer 1.500 van deze kinderen in beeld, bijvoorbeeld omdat de ouders bijstand ontvangen. Zij worden rechtstreeks door de gemeente geïnformeerd over het Kindpakket.

Laag inkomen

Maar er zijn dus zo’n 700 kinderen die recht hebben op het Kindpakket, maar er (nog) geen gebruik van maken. De gemeente brengt het Kindpakket de komende tijd extra onder de aandacht, in de hoop deze kinderen en gezinnen alsnog te vinden. Want ieder kind verdient het om mee te kunnen doen, net als zijn of haar leeftijdsgenootjes.

Deze 700 kinderen groeien op in gezinnen met een laag inkomen (netto maandinkomen voor een alleenstaande ouder lager dan 1.125 euro en voor een echtpaar lager dan 1.607 euro). Bijvoorbeeld mensen met een eigen bedrijf, het minimumloon of die een andere uitkering krijgen dan bijstand.

Kindpakket

Het Kindpakket bestaat uit de volgende onderdelen:
– Vergoeding voor schoolkosten (kinderen van 4 t/m 11 jaar 110 euro, kinderen van 12 t/m 17 jaar 200 euro);
– Kledingbon voor de aanschaf van kleding en/of schoeisel van 100 euro;
– Bijdrage voor sportieve of culturele activiteiten: 225 euro per jaar;
– Bijdrage voor zwemlessen: 290 euro;
– Fietsregeling voor schoolgaande kinderen vanaf groep 5 t/m eerste jaar voortgezet onderwijs;
– Gratis identiteitskaart voor kinderen;
– Gratis lidmaatschap van de speel-o-theek;
– Computer (één per gezin, eenmaal in de vijf jaar).

Aanvragen

Meer informatie, de voorwaarden en het (digitale) aanvraagformulier vindt u hier: www.hengelo.nl
Een aanvraagformulier kan ook worden opgehaald bij het Publieksplein in het stadskantoor (Hazenweg 121), de bibliotheek (Beursstraat 34) en het Zorgloket bij Wijkracht (Deldenerstraat 20).

Sponsor