Gemeente Hengelo genomineerd voor FUTURPROOF award

0
440
Met deze campagne dingt Hengelo mee om de eerste FUTURPROOF award. ''Trots en vereerd om finalist te zijn!'', aldus de gemeente op twitter.

HENGELO – De gemeente Hengelo maakt kans op de FUTURPROOF award. Dit jaar wordt deze award voor het eerst uitgereikt aan een overheidsorganisatie die anticipeert op de toekomst en inzet op verjonging. Ook de gemeenten Stichtse Vecht en Zaanstad zijn genomineerd. 

Tijdens de finaleavond van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar op 18 januari krijgt de organisatie die voorop loopt de award.

Verjonging

Initiatief voor deze prijs ligt bij FUTUR in samenwerking met Jong Beleg, het jonge ambtenaren netwerk van de gemeente Alkmaar. Jelle Daalderop van Jong Beleg geeft aan: “We zien dat verjonging inmiddels bij veel organisaties op de agenda staat, maar dat er vaak geen concreet beeld is bij hoe dat aan te pakken”. Met deze award wil FUTUR erkenning geven aan de inzet van de winnende organisatie en tegelijkertijd een positief voorbeeld geven van een goed verjongingsbeleid om andere organisaties te inspireren.

Finalisten

Deze drie finalisten zijn geselecteerd uit een longlist met tien overheidsorganisaties. Wat opviel bij de drie finalisten is de sense of urgency voor het verjongen van de organisatie.

Werken bij Hengelo

Gemeente Hengelo viel op door een gedurfde campagne en actieve benadering van de doelgroep. Met #werkenbijhengelo probeerde de gemeente jongeren enthousiast te maken voor de Hengelose vacatures. Een aantal jonge medewerkers van de gemeente vormde het gezicht van deze campagne.

De campagne was geslaagd. De gemeente Hengelo is elf jonge collega’s rijker (drie mannen en acht vrouwen).

Uitslag

De komende tijd gaan afvaardigingen van de selectiecommissie op bezoek bij de drie organisaties. Op donderdagavond 18 januari wordt in poppodium Annabel te Rotterdam de winnaar bekendgemaakt.

Sponsor