Fotografieworkshop bij Oyfo Techniekmuseum

0
343
Leer alles over compositie en scherptediepte. Foto: Facebook Oyfo

HENGELO – In Oyfo Techniekmuseum is op zondag 30 juli van 13.00 tot 16.30 uur een workshop door fotografiedocent Julius Visser. Thema van de workshop is: compositie en scherptediepte.

De workshop is gratis maar men betaalt wel de reguliere entreeprijs voor het museum. Aanmelden is niet nodig. 

Workshopdeelnemers wordt gevraagd een opgeladen digitale systeem- of spiegelreflexcamera mee te brengen met de mogelijkheid om zelf het diafragma in te kunnen stellen. Een statief is geen must maar wel handig.

Werken met compositie en scherptediepte is voor de amateurfotograaf maar al te vaak een hele uitdaging! Hoe krijg je dat onder de knie? Een goed vertrekpunt hiervoor is deze middagworkshop in de fotogenieke omgeving van Oyfo Techniekmuseum.

Basistheorie

In een korte introductie maakt de deelnemer kennis met de basistheorie. Hoe maak ik een goede compositie? Wat is de regel van derden? Wat is de relatie tussen de zoomstand en de hoeveelheid scherpte in mijn foto? Wat betekenen diafragma getallen en wat moet ik daar mee? Om dit in de praktijk te brengen, gaan de deelnemers fotograferen in het museum waarbij ze begeleidend van tips en advies worden voorzien. Het museum leent zich niet alleen bij uitstek voor het fotograferen van mooie overzichten, maar ook voor het vastleggen van prachtige details.

Evalueren

Aan het eind van de middag wordt de fotoronde geëvalueerd onder het genot van een kopje koffie of thee. Afsluitend gaat de workshopgroep naar Esrein 11 (50 meter vanaf het museum) om daar de expositie Arcadië van het Oostgelders Fotografen Collectief te bekijken. Zo kan men zien hoe de exposerende fotografen hebben gewerkt met compositie en scherptediepte om hun fotografie zeggingskracht te geven.

Sponsor