Foto-expositie: Mariakapellen in Twente

0
526
De foto’s van de Mariakapelletjes van Nicole Tanke zijn de hele maand januari in de bibliotheek aan de Beursstraat te bewonderen. Foto's: Nicole Tanke

HENGELO – Fotografe Nicole Tanke uit Hengelo laat van dinsdag 2 tot en met woensdag 31 januari haar fotoserie over Mariakapelletjes in Twente zien in de expositieruimte van Bibliotheek Hengelo.

In Twente staan vele tientallen Mariakapellen en landkruisen. In allerlei soorten en maten, grote en kleine. Rijk versierd of juist bescheiden, bijna verstopt onder een boom. Deze gedenkplaatsen zijn bijzondere plekken waar vele bezoekers steun vinden in hun verliesverwerking. Maar ook uit dankbaarheid worden de plaatsen aangedaan.

Nicole Tanke is freelance architectuurfotografe. Ze maakte de fotoserie over Mariakapelletjes in 2014 tijdens haar opleiding aan de School voor Fotografie. In het kader van het thema Spiritualiteit in de maand januari is dit een goed moment om deze serie nu aan het publiek te tonen.

Instagram

Inmiddels heeft Nicole haar fotografiepassie omgezet in een eigen bedrijf richting architectuurfotografie en fotokunst genaamd Lines Are Everywhere. Op Instagram is ze dagelijks te volgen met nieuwe beelden.

www.instagram.com/linesareeverywhere

Sponsor