Filmmatinee op vrijdag en zondag met Jane

0
428
In deze documentaire blikt Jane Goodall aan de hand de filmbeelden van Hugo van Lawik terug op haar eerste jaren in Gombe.

HENGELO – Filmhuis Hengelo vertoont vrijdag- en zondagmiddag in de filmzaal van Schouwburg Hengelo de film Jane. Een mooie en superromantische film over de jonge jaren van Jane Goodall.

Wonderschoon in de warme beeldenpracht van haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick, maar ook in haar intense liefde voor haar chimpansees en haar werk. Met muziek van Philip Glass.

Verhaal

Als 26-jarige secretaresse krijgt Jane Goodall van paleontoloog Leakey de kans om naar Afrika te gaan: haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding trekt zij, samen met haar moeder, naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden. Het zijn paradijselijke en bijna onwerkelijke beelden. Met een in onze ogen ongekende naïviteit benaderen zij en Hugo de chimpansees en de gevaren in de wildernis. Nooit eerder waren deze beelden over haar beginjaren, haar grote wetenschappelijke doorbraken en de opbloeiende liefde tussen Hugo en haar te zien. Pas in 2014 werd deze filmische schat teruggevonden. Brett Morgen kreeg de droomopdracht om er een film van te maken.

Kaarten

Vrijdag 23 februari is de aanvang 16.00 uur en op zondag 25 februari begint de film om 15.00 uur. Kaarten kosten 9,75 euro, inclusief een pauzedrankje. Leden en CJP-houders betalen 7,75 euro.

Sponsor