Filmhuis opent seizoen met gratis buitenfilm

0
345
Filmhuis vertoont zaterdagavond als opening van het seizoen de gratis buitenfilm 
La La Land op het Schouwburgplein.

HENGELO – Filmhuis Hengelo draaide afgelopen jaar alweer een beter seizoen dan het jaar ervoor: er werden 10 procent meer bezoekers ontvangen. Het nieuwe seizoen wordt zaterdag 9 september feestelijk geopend met een gratis toegankelijke buitenfilm.

Drie jaar geleden werd voor het eerst een buitenfilm vertoond, ter gelegenheid van het jubileum. Vorig jaar zat het hele plein vol met bezoekers bij de feelgoodfilm Pride, onder een mooie sterrenhemel. Dit jaar wordt La La Land vertoond. Deze Oscarwinnaar en publiekslieveling is een kleurrijke, energieke en geestige muziekfilm.

Openluchtbioscoop

Het Schouwburgplein bij Brasserie So Nice wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Bezoekers kunnen onder het genot van een drankje komen genieten van de film. De film start om 21.00 uur, het terras is ruim van tevoren open. Voorafgaand aan de film worden trailers vertoond. Op tijd een plekje zoeken is aan te raden!

Over de film La La Land

La La Land is een kleurrijke, energieke en geestige musicalfilm waarin een prille romance tussen een actrice en een jazzpianist dreigt te ontsporen. La La Land was de grote Oscarwinnaar van 2016.

Jazzpianist Sebastian komt nergens aan de bak, omdat hij enkel free jazz wil spelen. Beginnend actrice Mia mag bij de filmstudio alleen nog koffie inschenken. Op één van hun eerste dates gaan de twee naar een vertoning van filmklassieker Rebel Without A Cause en bezoeken daarna het planetarium van Los Angeles, waar de climax van die film zich afspeelt. Sebastian en Mia komen nader tot elkaar door een gemeenschappelijk verlangen: dat te doen waar ze van houden. Als succes voor beiden op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met keuzes die hun relatie doet wankelen en hun dromen op het spel zet. La La Land is een moderne variant op de klassieke musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Van de maker van Whiplash.

Sponsor