Fietskoeriers.nl nu ook in Hengelo

0
422
Hengelo is de dertigste stad met schone pakketbezorging op de fiets. Foto: Fietskoeriers.nl

HENGELO – Fietskoeriers.nl, de eerste en enige landelijk dekkende pakketdienst op de fiets, bezorgt vanaf 1 juni in Hengelo. Daarmee groeit het peloton naar 30 steden waar pakketjes op een schone en gezonde manier worden bezorgd.

Dat Fietskoeriers.nl hard groeit, heeft voornamelijk te maken met de duurzame keuzes die steeds meer webshops maken. De verkeersdruk – zeker in de binnensteden – is enorm en de luchtkwaliteit gaat steeds verder achteruit. Fietskoeriers.nl is daarvoor dé oplossing.

Zo werkt Fietskoeriers.nl

De fietskoerier haalt de pakketjes op bij de webshop en brengt het naar de hub aan de rand van de stad. Groengasauto’s brengen de pakketjes naar het sorteercentrum centraal in het land. Na sortering gaat het naar de stad van bezorging. Bij de hub laadt de fietskoerier de pakketjes in zijn vrachtfiets en bezorgt het bij de klant. Dagelijks staat een peloton van zo’n 600 fietskoeriers klaar.

In Hengelo bezorgen de fietskoeriers van Cycloon Post & Fietskoeriers voor Fietskoeriers.nl. Bezorging op dag van bestellen kan, maar een dag later kan ook. Buiten de steden wordt bezorgd met groengasauto’s.

Waardering

”We rijden dus eigenlijk op groengas en bruine boterhammen”, concludeert Nick Vreeswijk, operationeel manager van Fietskoeriers.nl. ”Het is fantastisch om terug te horen van de koeriers hoe enthousiast de mensen zijn waar we bezorgen. Juist dat is ook veel waard voor de webshops waar we voor werken.”

98% bezorgd bij eerste poging

Inmiddels bestaat Fietskoeriers.nl bijna een jaar en heeft het zich al ruimschoots bewezen. 98% van de pakketjes wordt bij de eerste poging bezorgd. ”Dat hoge percentage komt ook omdat de klant tot het laatste moment het afleveradres mag wijzigen. We fietsen graag een stukje om en dan hoeven we ook niet de volgende dag terug te komen met datzelfde pakketje”, legt Nick uit.

Meer steden volgen

Fietskoeriers.nl is ambitieus. ”Eind 2017 willen we tienduizend pakketjes per dag bezorgen. We liggen op koers”, weet Nick Vreeswijk. ”Meer steden zullen volgen. Het peloton groeit en daar wordt volgens mij iedereen beter van, want fietsen maakt de wereld mooier.”

Sponsor