Familiedagen van Geerdink Fietsen

0
921
Geerdink Fietsen viert feest. Foto: Facebook Geerdink Fietsen

HENGELO – Geerdink Fietsen aan de Geerdinksweg 36 in Hengelo bestaat honderd jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum worden er donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 april familiedagen gehouden.

Het bedrijf heeft het Excelsiorgebouw naar de winkel afgehuurd. Hier zijn allerlei leuke activiteiten.

Geschiedenis

In 1918 begon Gerrit Jan Geerdink in een schuurtje achter het huis aan de Oldenzaalsestraat fietsen te repareren. Vijf jaar later werd de werkplaats verplaatst naar de Bornsestraat en in 1931 verhuisde Gerrit Jan naar de Geerdinksweg 36. Zoon Gerrit Jan nam in 1964 de zaak over. Die werd later uitgebreid met de koop van Geerdinksweg 34. Nu werkt en woont de derde generatie er.

Feestprogramma

Het feest begint donderdag om 13.30 uur. Vrijdag en zaterdag is het publiek welkom tussen 09.00 en 18.00 uur. Er is een springkussen voor de jeugd. Bij Flooresso kan een lekker kopje koffie worden gedronken. Bij het Rad van fortuin zijn leuke prijsjes te winnen. De klanten kunnen fietsen uittesten en ook worden goodiebags uitgedeeld.

Deze dagen worden ook de prijzen van de winacties op Facebook uitgereikt.

Fietstocht

Op zaterdag wordt een fietstocht gehouden. Er zijn twee tochten uitgezet: één van 20 kilometer en één van 40 kilometer. Onderweg is een rustpunt waar wat kan worden gedronken. Vanaf 09.30 uur kan worden gestart bij Geerdink Fietsen. Opgave is niet nodig.

www.geerdinkfietsen.nl

Sponsor