Expositie ‘In memoriam Davor Sovic’ bij AtelierZ

0
436
Werk van Davor Sovic is te zien in de A-galerie van AtelierZ.

HENGELO – In de A-galerie van AtelierZ, de creatieve dagbestedingslocatie van Aveleijn in Hengelo, is tot en met 1 juni de expositie ‘In memoriam Davor Sovic’ te zien.

Davor Sovic werd geboren in Maglaj in Bosnië. Hij werkte hier al op jonge leeftijd in een grote papierfabriek als ontwerper van designs. Het werken in een fabriek was echter niets voor hem en op zijn veertiende vertrok hij naar Sarajevo waar hij achtereenvolgens de designschool en later de kunstacademie volgde. Hij keerde terug naar Maglaj waar hij les gaf in creatieve vakken.

In 1995 vluchtte Sovic als gevolg van de oorlog en de etnische zuiveringen naar Nederland. Hij woonde in Enschede en exposeerde in Twente en de Duitse grensstreek. In 2005 keerde Sovic terug naar Bosnië. Op 6 januari 2016 overleed hij daar aan een fatale hersenbloeding op de leeftijd van 56 jaar.

De ‘In memoriam’ expositie is van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur te bezoeken aan de Steijnstraat 16. De toegang is gratis. De opbrengst van de verkochte schilderijen gaat naar de weduwe in Bosnië.

Sponsor