Expositie Eef de Weerd bij galerie De Pook

0
652
Eén van de werken die worden tentoongesteld in galerie De Pook. Gemengde techniek 1981.

HENGELO – In Galerie De Pook, Deldenerstraat 77 wordt zondag 28 mei een expositie met werken van Eef de Weerd geopend.

Eef begon al op vroege leeftijd met schilderen, voornamelijk met het tekenen van landschappen. Op aanraden van zijn vader ging hij naar de ambachtsschool. Maar het bleef kriebelen en in 1945 meldden Eef en zijn jeugdvriend Theo Wolvecamp zich bij de kunstacademie in Arnhem. Eef haakte af wegens geldgebrek en diende daarna ruim drie jaar in Nederlands-Indië.

Bij terugkomst in Nederland pakte hij de draad weer op en ging naar de AKI te Enschede waar hij de basis heeft gelegd voor zijn latere erkenning als één van de belangrijkste moderne kunstschilders uit Overijssel.

Nadat zijn huwelijk strandde en een moeilijke periode keerde hij in 1975 terug naar zijn ouderlijk huis aan de Krabbenbosweg in Hengelo. In dat jaar maakte hij kennis met Wies Hendriks van De Pook. Zij organiseerde in de jaren tachtig diverse tentoonstellingen voor hem. ”Eef heeft mij veel geleerd over kunst, deze gesprekstof en herinneringen voeren nog regelmatig de boventoon tijdens gesprekken met zijn broer Albert.”

De expositie is te bezichtigen tot 1 oktober.

Nog een expositie

Momenteel is er tevens een grote overzichtstentoonstelling van werken van Eef de Weerd en Theo Wolvecamp in het Rijksmuseum Twenthe.

Sponsor