Eva en Sanne Elise zijn de beste Hengelose voorlezers

0
362
Zij waren de besten. Foto: Bibliotheek Hengelo

HENGELO – Twintig basisscholen uit Hengelo hebben de afgelopen tijd een voorleeswedstrijd in school georganiseerd. De schoolkampioenen uit groep 7 of 8 deden mee aan de Hengelose voorleeswedstrijd, die op zaterdag 3 februari in de Bibliotheek Hengelo in twee rondes werd gehouden.

Twee zinderende voorleeswedstrijden, met gemotiveerde schoolkampioenen en een jury die het niet makkelijk had om de winnaars te kiezen. Uiteindelijk gaan Eva van Kleef van de Europaschool en Sanne Elise Spijkerman van basisschool De Timp Hengelo vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op zaterdag 17 februari in Hengelo.

Deelnemers

Nadat een kandidaat aan het publiek en de jury was voorgesteld, kreeg hij of zij de gelegenheid om het gekozen boek en fragment in te leiden en voor te lezen. Die fragmenten kwamen uit heel verschillende boeken, waarin uiteenlopende thema’s een rol speelden. Spanning en humor zijn de ingrediënten die in een kinderboek moeten zitten, blijkt wel. Zo werd er voorgelezen uit Kippenvel Een monsterlijke familie, Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet, maar ook uit het boek De Gorgels van schrijver en cabaretier Jochem Myjer.

Jury

De jurering was in deskundige handen van Rick Meijer (schrijver van o.a. Breekpunt en voorzitter van de jury), Helene Huizinga (verhalenvertelster) en Jansje Hofman (Bibliotheek Hengelo). De jury beoordeelde de kandidaten op belangrijke aspecten als stemgebruik, voorleestempo en contact met het publiek.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is de vinden op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

 

Sponsor