Cultuurpodium Drienerstraat met Frank Krake

0
373
Auteur Frank Krake vertelt zondagmiddag over zijn nieuwe boek.

HENGELO – Kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest presenteren zondag 25 maart een nieuwe editie van Cultuurpodium Drienerstraat, het nieuwe maandelijkse programma met literatuur, beeldende kunst en live muziek.

Te gast zijn bestsellerauteur Frank Krake, verhalenverteller Marga de Gruil Nagtegaal en de kunstenaars Peter Hoogers en Maarten van Aken. Stadsdichter Marijke Agterbosch draagt voor uit eigen werk. Muzikanten van Popscool Hengelo zorgen voor de muzikale invulling van de middag.

De laatste getuige

Schrijver Frank Krake wordt geïnterviewd over zijn nieuwste boek De laatste getuige, dat op 4 april uitkomt. De laatste getuige vertelt het bijzondere verhaal van Wim Aloserij, de man die in de oorlog drie concentratiekampen en een scheepsramp overleefde. Eerder had Krake succes met zijn boeken De Rampenondernemer, Menthol en Rood Hart (over oud-FC Twente-voorzitter Munsterman).

Kunstenaars

Verder is er een gesprek met kunstenaar Peter Hoogers. Zijn werk maakt deel uit van de kunstuitleencollectie van HeArtGallery en is momenteel te zien in de tentoonstelling HeArt4Art. Kunstenaar Maarten van Aken vertelt deze middag over zijn expositie in de Stadskamer, die aansluitend officieel wordt geopend.

Cultuurpodium Drienerstraat begint om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De toegang is gratis.

www.heartgallery.info

Sponsor