Brons voor Isabeau van Droffelaar op WK Junioren 2018

0
951
Isabeau van Droffelaar zette een meer dan uitstekende prestatie neer op het WK in Tunesië. Foto: TKD Oude Luttikhuis

HENGELO – Isabeau van Droffelaar uit Hengelo heeft een bronzen medaille gewonnen op de wereldkampioenschappen Taekwondo Sparring 2018 in Hammamet in Tunesië.

Het was sinds lange tijd dat Nederland weer een podiumplaats wist te behalen op dit wereldtoernooi.

De 15-jarige Isabeau, die uitkomt voor taekwondovereniging Oude Luttikhuis, won de bronzen plak in de klasse Juniors Female + 68 kg.

Foto: TKD Oude Luttikhuis

Partijen

In haar eerste partij won ze met 10-5 van Frans Guinea. Vervolgens was Oekraïne de tegenstander. Ook deze zware loting wist ze het hoofd te bieden door winst. In eerste instantie was de eindstand gelijk, 3-3, maar de golden point werd door Isabeau gemaakt.
In de kwartfinale mocht ze aantreden tegen Turkije. Deze partij werd zeer overtuigend gewonnen met 9–2. In de halve finale wachtte China. In de eerste ronde werd het verschil gemaakt door de torenhoge en zeer lastige Chinese, die daarin uitliep en deze voorsprong in de twee resterende rondes wist vast te houden. Ondanks goed tegenstand van Isabeau werd deze halve finale, met 13–3 verloren.

Deze Chinese werd uiteindelijk tweede en de Russische, waar Isabeau nipt van verloor op de Youth Olympic Games, behaalde de gouden plak.

Sponsor