Brecht Reintsema uit Hengelo wint VERS slotdebat

0
388
In de debattle nam Brecht uit Hengelo het op tegen Elias uit Antwerpen. Brecht was de beste. Foto: Annelies Verhelst fotografie

HENGELO – In het OBA Theater in Amsterdam vond dinsdag 17 april het grote VERS Slotdebat & Essay plaats. Hier kwamen de beste jonge debaters en essayisten uit Nederland en Belgie bijeen. Brecht Reintsema uit Hengelo werd beste poëziedebater. 

Er werd verhit gedebatteerd over stellingen als ‘Hoe meer politici poëzie lezen hoe beter voor de wereld’ of ‘Een kort en krachtig gedicht is oppervlakkig’. De jury was erg onder de indruk van de essays.

Winnaars

Uiteindelijk kwam Mohammed uit Antwerpen als beste essayist uit de bus en werd Brecht van het Twickelcollege Hengelo tot de beste poëziedebater van 2018 uitgeroepen.

‘We hebben gekozen voor iemand die voornamelijk heel veel plezier had in het debat’, aldus jurylid Martijn Nicolaas op twitter. Hij vormde samen met Ester Naomi Perquin (Dichter des Vaderlands) en Martin Berendse (directeur OBA) de jury.

Poëzieproject

VERS Debat & Essay is één van de programma’s binnen VERS, het poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Meer dan 5.000 duizend jongeren hebben in het voortraject kennisgemaakt met het werk van vijf genomineerde dichters: Joost Baars, Charlotte van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld.

Sponsor