Brandweer Kids Event in Hengelo

0
510
Brandweer Kids Event: leuk en leerzaam voor ouders en kinderen tot 12 jaar. 

HENGELO – Brandweer Twente houdt op zaterdag 30 september een spetterend Brandweer Kids Event in Hengelo. Een middag speciaal voor kinderen en hun ouders. 

Het Brandweer Kids Event wordt om 15.00 uur geopend door de burgemeester Sander Schelberg en commandant Brandweer Twente Stephan Wevers.

Programma

Op het programma staan een puzzeltocht door de kazerne, brandweerlab (maak je eigen rookkanon) en brandweerbingo (15.30 uur, 16.00 uur en 16.30 uur). Om 15.15 uur, 15.45 uur, 1615 uur en 16.45 uur is er brandweerpoppenkast. Er zijn waterspelletjes en de kinderen kunnen knutselen en kleuren.

De bezoekers kunnen zien hoe ze een vlam in de pan moeten blussen en hoe wordt geoefend in de rooktent. De jeugdbrandweer geeft een demonstratie. En natuurlijk kunnen de brandweerauto’s worden bezichtigd.

Fotowedstrijd

Kinderen kunnen verkleed als brandweer komen. Maak een foto voor op Facebook en val in de prijzen.

Verder zijn aanwezig: de Brandwondenstichting, Ambulance Oost, Loes, Rode Kruis, Veilig Verkeer Nederland. Zij organiseren allemaal activiteiten gericht op kinderen.

Het Brandweer Kids Event is van 15.00 tot 17.00 uur in en rondom de brandweerkazerne aan de Lansinkesweg 59 in Hengelo.

Brandpreventieweken

Het Brandweer Kids Event is de aftrap van de Brandpreventieweken, die op 1 oktober van start gaan. De hele maand oktober besteden alle brandweerkorpsen in Nederland extra aandacht aan brandpreventie. Dit jaar is het thema: ‘Hé, doe de deur dicht’. Uit onderzoek blijkt dat het sluiten van de binnendeuren een positief effect heeft op de tijd die je hebt om jezelf tijdens een woningbrand in veiligheid te brengen. Je hebt simpelweg meer kans om veilig te vluchten en gered te worden. Ook blijkt dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar in heel veel woningen werkt deze niet of hangt hij op een verkeerde plek. Tijd voor actie dus!

Aanstaande en jonge ouders

Als doelgroep is gekozen voor aanstaande en jonge ouders. Zij laten vaak de deur van de slaapkamer open, zodat ze hun kind(eren) kunnen horen. Bij een eventuele brand kan deze zich dus razendsnel verplaatsen. Via diverse activiteiten in oktober worden jonge ouders voorgelicht met als doel: het sluiten van deuren en het ophangen van een werkende rookmelder.

www.brandweer.nl/twente

Sponsor