Boek ‘Hoe mooi is Hengelo wel niet’ valt in de smaak

0
653
Een foto van de Kasbah gemaakt door Christian van der Meij bij het verhaal van journalist Bob Gevers. Gevers (65) neemt vrijdag, na 41 jaar dagbladjournalistiek, afscheid van De Twentsche Courant Tubantia. 

HENGELO – Het boek Hoe mooi is Hengelo wel niet verkoopt als een speer. Gijs Eijsink, samensteller, uitgever en deels schrijver van het boek, is dan ook een tevreden man.

”Vooral (oud-)Hengeloërs willen het graag hebben om het te lezen en de mooie foto’s te bekijken of om het cadeau te geven. Dat is fijn.”

Presentje

Eijsink: ‘Het leent zich heel goed als presentje voor oud-Hengeloërs’, zei Frank Giesen van Boekhandel Broekhuis en dat ben ik uiteraard geheel met hem eens. Centrummanager Gerard Veldhof dacht er ook zo over, want hij nam een exemplaar mee naar zijn zoon in Amerika en geeft het boek binnenkort ook nog aan een andere zoon in Leipzig.”

Fototentoonstelling verlengd

In HeArtGallery aan de Drienerstraat hangen de 61 foto’s uit het boek nog in groter formaat. De foto’s zijn gemaakt door zes fotografen: Agnes Booijink, Alphons B. ter Brake, Erna ter Haar, Christian van der Meij, Nicole Tanke en Metin Yirtici. Deze tentoonstelling trekt veel bezoek. Daarom heeft de directie besloten dat de foto’s blijven hangen tot 5 november.

Dus als je nog niet geweest bent?

Een boek vol mooie foto’s en verhalen over Hengelo.
Sponsor