Blokje Om met Dura Vermeer

0
845
Binnen twintig dagen slopen en bouwen met nieuw concept 'Blokje om' van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Hans van Egmond staat derde van links. Foto: Dura Vermeer

Door Dura Vermeer
HENGELO – Bewoner Hans van Egmond (47) is dik tevreden met zijn nieuwe woning aan de Bentinckstraat. In twintig werkdagen werd zijn oude huurhuis gesloopt om ruimte te maken voor een moderne woning.

Het nieuwe concept ‘Blokje Om’ van Dura Vermeer Bouw Hengelo, waarbij razendsnel gesloopt en gebouwd wordt, werd uitgevoerd bij een blok van vier aan de Bentinckstraat. Van alle voormalige bewoners van die woningen bleef alleen Van Egmond in zijn woning wonen. Eén huis was onbewoond, een tweede bewoner ging samenwonen en de derde bewoner besloot te verhuizen naar een seniorenwoning.

Van Egmond besloot direct om op zijn vertrouwde plek te blijven. ”Het huis is gloednieuw, waardoor het nog jaren mee kan”, zegt Van Egmond. Door het raam kijkt hij ‘zijn’ straat in. ”Het uitzicht blijft hetzelfde. Dat vind ik zo mooi aan dit project.” Zijn woonlasten blijven hetzelfde, hij krijgt er alleen een nieuwe woning voor terug.

Nieuwe aanpak

Blokje Om is een nieuwe precisie-aanpak van Dura Vermeer voor het vernieuwen van woningen en buurten. Vanaf twee (of meer) geschakelde woningen wordt door het team van Dura Vermeer binnen een paar weken een compleet huizenblok gesloopt en weer nieuw gebouwd. De basis is houtskeletbouw, dus zeer lichtgewicht en héél precies. Zo wordt de overlast tot een minimum beperkt en kan een hele buurt blokje voor blokje worden vernieuwd.

Sponsor