BeestenBenders naar de bios

0
413
De Hengelose leden van de BeestenBende gaan woensdagmiddag naar Filmhuis Hengelo.

HENGELO – Filmhuis Hengelo rolt op woensdag 21 februari de rode loper uit voor de Hengelose BeestenBenders. Als echte VIB’s (very important BeestenBenders) mogen de kinderen plaatsnemen in een voor hun speciaal gereserveerde zaal. Hier kunnen ze tijdens de film even bijkomen van de opruimronde die ze van tevoren hebben gelopen.

Die middag, om 14.45 uur, verzamelen de BeestenBende-kinderen uit Hengelo zich bij de beren op de markt. Ze beginnen met een opruimronde in het centrum waarna ze in een felgele stoet naar het filmhuis lopen. Speciaal voor de BeestenBenders draaien zij de film ‘Paddington 2’.

Paddington 2

Paddington, die erg populair is in zijn woonplaats, gaat op zoek naar het perfecte cadeau voor de honderdste verjaardag van zijn tante Lucy. Om dit te kunnen betalen neemt hij allerlei bijbaantjes. Als hij dan eindelijk het cadeau heeft gevonden, wordt het gestolen. Lukt het Paddington en zijn familie om de dief te vinden… Spannend!

Over de BeestenBende

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee, binnen en buiten de gemeente.

De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl

BeestenBender worden

Voor kinderen die nog geen lid zijn van de BeestenBende is het uiteraard mogelijk lid te worden. Via de site kunnen nieuwe leden zich aanmelden. Aanmelden kan zowel individueel of als team met meerdere personen.

Sponsor