Arijan van Bavel op de planken met nieuwe klucht

0
401
In de Vlaamsche Pot staat garant voor een avondje ongeremd en keihard lachen.

HENGELO – Twintig jaar na de laatste aflevering van In de Vlaamsche Pot brengt Theater van de Klucht een theaterversie van deze hilarische hit-serie. Eén van de hoofdpersonages is Frits, gespeeld door Arijan van Bavel, directeur/eigenaar van familiepretpark De Waarbeek in Hengelo, en tevens producent van de theatershow. 

Haye van der Heijden is net als destijds verantwoordelijk voor het script van deze theaterversie.

Maak opnieuw kennis met de gebeurtenissen in restaurant In de Vlaamsche Pot van de hysterische eigenaar Karel (Bas Muijs) en zijn partner en chef-kok Luciën (Onno Innemee). Andere hoofdpersonages zijn de altijd op geld beluste Frits (Arijan van Bavel) en zijn grote liefde Dirkje (Bettina Holwerda), die niet altijd op even subtiele wijze laat merken dat ze niet van de avances van Frits gediend is. Alles lijkt rustig zijn gang te gaan, totdat een oude kennis van Luciën (gespeeld door Sabine Beens) langskomt. En van wie is trouwens die geheimzinnige reservering in de agenda?

Ook in Twente

De eerste voorstelling is op donderdag 8 februari in Schiedam. Deze maand zijn er ook in Twente voorstellingen van In de Vlaamsche Pot. Arijan van Bavel en de rest van de cast zijn op vrijdag 9 februari te zien in ZINiN Theater in Nijverdal, op vrijdag 16 februari in De Reggehof in Goor en op zondag 18 februari in Stadstheater De Bon in Oldenzaal. En op zondag 17 maart ook nog in het Theaterhotel in Almelo.

Uit elkaar

Arijan van Bavel liet overigens vandaag op Facebook weten dat hij en Joris Bengevoord, burgemeester van Winterswijk, besloten hebben om uit elkaar te gaan en als vrienden door te gaan. ”Het afgelopen jaar is een bijzonder en heftig jaar geweest waarin onze woon-, werk- en privésituaties voor ons beiden sterk zijn veranderd. Na tien jaar intensief met elkaar geleefd en gewerkt te hebben, houdt dat nu op. Dat doet ons beiden veel verdriet.
Met pijn in mijn hart verlaat ik Winterswijk en keer ik terug naar mijn vertrouwde Tilburg om daar mijn leven voort te zetten”, aldus Van Bavel. Van Bavel blijft directeur van De Waarbeek.

Sponsor