Amerikaanse fans verheugen zich op komst schrijfster Marieke Nijkamp

0
445
Marieke Nijkamp uit Hengelo gaat weer naar de Verenigde Staten voor boekpromotie. Hoe bijzonder is dat!

HENGELO – De Hengelose auteur Marieke Nijkamp gaat eind deze maand naar de Verenigde Staten om haar nieuwe roman te promoten. De schrijfster is daar enorm populair.

Begin deze maand kwam haar tweede roman Before I Let Go uit. Tijd dus om opnieuw de oceaan over te steken en haar boek aan de man te brengen.

Dat is eigenlijk niet echt nodig want de Amerikanen hebben de schrijfster van young adult boeken in hun armen gesloten. Literair agent Jennifer Udden twittert: ‘Mis je kans niet om Marieke te zien’ en de BookBar in Denver schrijft: ‘Zet dit evenement op je kalender en wordt enthousiast. Dit wil je echt niet missen.’ Oblong Books & Music in Rhinebeck meldt op zijn site: ‘Ze woont in Nederland dus we zijn heel enthousiast dat ze op bezoek komt.’

Debuut

Marieke Nijkamp debuteerde in 2016 met This is Where it Ends. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht en het boek stond meer dan een jaar in de New York Times-bestsellerlijst. En onlangs veroverde het zelfs weer een plekje op deze lijst. Marieke gaf zelf op twitter aan hierover wel een beetje overdonderd te zijn.
Ze schreef deze roman oorspronkelijk in het Engels en pas later werd deze vertaald in het Nederlands, onder de titel 54 minuten. De roman gaat over een schietpartij op een middelbare school in Amerika. Gedurende ongeveer een uur worden vier hoofdpersonen gevolgd die elk om eigen redenen de schutter vrezen.

Before I Let Go

Na deze bestseller nu een ander onvergetelijk verhaal over verlies, hoop, verraad en de vraag om de waarheid.
Haar nieuwe roman Before I Let Go is een spannend en ontroerend verhaal over vriendschap, schuldgevoel en opgroeien als buitenbeentje in een gesloten gemeenschap. Het boek gaat over een meisje dat terugkeert naar haar geboorteplaats in Alaska. Vlak voor ze aankomt wordt haar beste vriendin dood aangetroffen. Is het moord of zelfmoord?
De tweede roman Voor ik je loslaat werd op 14 december al gelanceerd in Nederland.

Fans ontmoeten

Tijdens haar Amerikaanse tour bezoekt Marieke diverse staten. Ze gaat naar New York, Ohio, Illinois, Washington, Californië en Colorado voor een ontmoeting met haar fans. Ze leest voor, wordt geïnterviewd en signeert.
Eind mei 2017 was de Hengelose ook al in Amerika voor de promotie van Before I Let Go. Maar dat was nodig omdat voorpubliciteit in Amerika heel belangrijk is omdat de concurrentie zo groot is. Dat ze zoveel aandacht krijgt in Amerika is dus extra bijzonder.

Sponsor