Alides Hidding (Time Bandits) komt spelen in café De Cactus

0
695
Alides Hidding staat na al die muzikale jaren nog steeds op het podium. Op vrijdag 23 november is zijn onmiskenbare stemgeluid te horen in De Cactus.

HENGELO – In de jaren tachtig trok de populaire Nederlandse band Time Bandits zalen vol. Frontman Alides Hidding stond vooral bekend om zijn bijzondere hoge stem. Op vrijdag 23 februari komt de zanger/gitarist naar café De Cactus in Hengelo. 

De Nederpoplegende komt niet alleen. Samen met zijn muzikale vrienden Peter Elders en Roland Verstappen verzorgt hij vanaf 21.30 uur een avondvullend optreden.

Time Bandits

Met zijn groep Time Bandits veroverde Alides Hidding in de jaren tachtig een plaats in de popwereld. In 1981 scoorden de Time Bandits een grote hit met ‘Live it Up’, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam. In 1983 bereikte het nummer ‘I’m Specialized In You’ de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en 450.000 in Frankrijk. Ook de daarop volgende singles ‘Listen To The Man With The Golden Voice’ en ‘I’m Only Shooting Love’ haalde de top 10. Ook internationaal brak de band door. De single deed het goed in Frankrijk, Amerika en Australië. In 1985 werd nog een hit gescoord met ‘Endless Road’.

In Hengelo brengt Alides de hits van de Time Bandits uit de jaren tachtig maar ook covers van onder meer Tina Turner, Otis Redding en Jimi Hendrix en enkele nieuwe nummers.

Kaarten

Kaarten kosten 6 euro (exclusief servicekosten) en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Popeye aan de Drienerstraat of via:www.eventbrite.nl

Sponsor