Aldi in Hengelose Es na verbouwing fiks groter

0
1753
In verband met verbouwingswerkzaamheden is het Aldi-filiaal in de Hengelose Es tijdelijk gesloten. Het biologische assortiment wordt uitgebreid en brood wordt straks in de winkel afgebakken.

HENGELO – De Aldi in winkelcentrum Hengelose Es in Hengelo wordt momenteel verbouwd. De deuren zitten inmiddels anderhalve week dicht en binnen wordt volop gesloopt en gestript. 

De Aldi wordt fiks groter: van 712 m2 verkoopruimte naar 1.062 m2. De discount supermarkt heeft straks ook de beschikking over de twee naastgelegen panden waar voorheen dierenwinkel Dobey en kapperszaak BrainWash waren gevestigd. Dierspecialist Henk & Peter en BrainWash zitten nu een stukje verderop in het winkelcentrum. 

Gemoderniseerd

De Aldi in de Hengelose Es wordt omgebouwd naar de gemoderniseerde formule. Deze nieuwe formule ANIKo levert lichtere, frissere winkels op en een grotere focus op versproducten.

”Er is veel aandacht voor vers en duurzaam geproduceerde producten. Op dit moment zijn er meer dan 60 biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten groeit gestaag. Nieuw is dat bij binnenkomst klanten worden verrast door de geur van versgebakken brood. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten”, aldus een woordvoerder van de Aldi.

Opening

De feestelijke opening van de verbouwde Aldi is op vrijdag 2 maart om 08.00 uur. De eerste 400 klanten krijgen bij aankoop van minimaal 10 euro aan boodschappen een tas met gegarandeerd een aantrekkelijke prijs: een kraskaart met daarop een prijs variërend van artikelen uit het vaste assortiment, diverse apparatuur of multi-media tot een tegoedbon ter waarde van 250 euro. Voor klanten die geen prijzentas meer kunnen krijgen, is er – zolang de voorraad strekt – een gratis herbruikbare Aldi-tas.

Lage prijzen

De Duitse supermarktketen Aldi hanteert consequent lage prijzen. Aldi betrad zo’n 45 jaar geleden de Nederlandse markt. Je ging er nooit heen voor de beleving maar voor je portemonnee. Inmiddels zijn er 460 winkels in Nederland. Aldi verloor de afgelopen jaren marktaandeel aan de Lidl en Dirk. Investeren is dus bittere noodzaak. De supermarkten moeten dus in eerste instantie aantrekkelijker worden.

De supermarkten Aldi en Albert Heijn zijn de belangrijkste trekkers van winkelcentrum Hengelose Es.

Sponsor