Adoptie herdenkingsmonument bij stadhuis

0
364

HENGELO – Op dinsdag 3 april vindt de adoptie van het herdenkingsmonument bij het stadhuis plaats. Hiermee wordt traditioneel de bevrijding van Hengelo op 3 april 1945 herdacht.

SBO de Batavier draagt om 10.00 uur de adoptie over aan de Paus Joannesschool. Leerlingen uit de hoogste groepen van beide basisscholen lezen onder andere gedichten voor. Na een minuut stilte leggen twee leerlingen samen met burgemeester Sander Schelberg een krans bij het monument. Aansluitend leggen alle leerlingen bloemen bij het herdenkingsmonument.

Stolpersteine

Voorafgaand aan de overdracht vindt er aan Molenstraat ter hoogte van nr. 26 ook een ceremonie plaats. Hier worden om 09.30 uur, op initiatief van de Stichting Levend Verleden Oost-Nederland, ter nagedachtenis aan drie Hengelose inwoners Stolpersteine onthuld. Het gaat daarbij om Izaäk van Zuiden (42 jaar) omgebracht op 21-01-1945 in Auschwitz, Frederika van Zuiden-Mooy (36 jaar) omgebracht op 15-10-1942 in Auschwitz en Robert van Zuiden (8 jaar) omgebracht op 15-10-1942 in Auschwitz. Stolpersteine zijn betonnen klinkertjes met een messing plaatje waarin de naam, geboortedatum, deportatiedatum, plaats en datum van overlijden zijn gestanst.

Sponsor