Aanpak Twentekanalen van start

0
432
Een betrouwbare vaarweg is onontbeerlijk voor een beter bereikbaar Twente, een sterkere concurrentiepositie, meer werkgelegenheid en meer economische groei. Foto: Christian van der Meij

HENGELO – De Twentekanalen worden in de steigers gezet om de scheepvaart in de regio meer ruimte te geven. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf op maandag 5 februari de aftrap van de werkzaamheden.

Naast een uitbreiding van Sluis Eefde, worden de komende jaren vier bruggen versterkt en krijgen de sluizen in Hengelo en Delden een opknapbeurt.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Met deze verjongingskuur van de Twentekanalen maken we de weg vrij voor grotere schepen. Daarmee kunnen er straks nog meer goederen via het water die nu nog over de weg worden vervoerd. Ook krijgt de Twentse economie een fikse impuls door de toenemende bedrijvigheid.”

Betere bereikbaarheid

De aanpak zorgt ervoor dat over enkele jaren volgeladen klasse Va schepen kunnen varen op de Twentekanalen. Ook brengen de aanpassingen betere bereikbaarheid en betrouwbaarheid van de doorstroming en kortere wachttijden voor schepen.

Werkzaamheden

Kijk voor meer informatie over de aanpak van de Twentekanalen op www.rws.nl/twentekanalen.

Sponsor