50.000 Euro voor kunst in binnenstad Hengelo

0
609
De gemeente trekt geld uit voor deze kunstmanifestatie die bedoeld is om Art Brut onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

HENGELO – Drie beeldende kunstprojecten voor de binnenstad krijgen dit jaar subsidie. Elf projecten dienden een aanvraag in. In totaal is er 50.000 euro te verdelen.

De volgende aanvragen worden gehonoreerd door de adviescommissie: Stichting Art Brut Biënnale, Heartpool – 10 jaar HeArtfund en Pier van Dijk – Container con Amore 2.0.

Stichting Art Brut Biënnale

De Art Brut Biënnale wordt in 2018 voor de derde keer georganiseerd. Vanwege het grote aantal bezoekers van de eerste en tweede kunstmanifestatie is het aantal dagen verlengd van 6 naar 9. Art Brut gaat over kunst in zijn meest directe en ongeremde vorm. Puur en onbevangen, gemaakt door kunstenaars met een psychische problematiek of een verstandelijke beperking. Hun werk verdient de aandacht van het grote publiek.

Heartpool – 10 jaar HeArtfund

Deze stichting stimuleert de beeldende kunst in het algemeen en in het bijzonder in Hengelo. HeArtfund is een fonds ter ondersteuning van jonge, pas afgestudeerde beeldende kunstenaars. Dit jaar bestaat het fonds 10 jaar en wil dit vieren door de 10 kunstenaars samen te laten exposeren en daarbij een publicatie te laten verschijnen.

Pier van Dijk – Container con Amore 2.0

Het jubileum 150 jaar Stork wordt in het middelpunt gezet bij Container con Amore 2.0 van Pier van Dijk. Zo’n 20 containers worden gebruikt om verschillende objecten, installaties of projecten van verschillende beeldende kunstenaars van/over staal te exposeren.

Beoordelingscriteria

Het doel van de gemeentelijke regeling is kansen geven aan Hengelose professionele beeldend kunstenaars, groepen en initiatieven hun werk in Hengelo zichtbaar te maken. De aanvragen moesten onder meer voldoen aan goede artistieke kwaliteit, zichtbaarheid en toegankelijkheid. Eerder gesubsidieerde activiteiten werden niet gehonoreerd.

Vijfde jaar

Het is het vijfde jaar dat de gemeente subsidie verleent aan projecten voor de beeldende kunst. In 2014 gebeurde dat voor de eerste keer. In de afgelopen jaren hebben verschillende projecten subsidie ontvangen, onder andere Kunst werk aan de winkel, Het Beddenpaleis, Kunst natuurlijk 2, Emma Streetart en Collect Select.

Sponsor